Workshopit Toscanassa

Vuosittaiset Toscanassa järjestettävät workshopit jäsenistöllemme ovat osa Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry:n ”sielua”. Toscanan workshopit toteutuvat aina elo-syyskuussa ja perustuvat omatoimisuuteen ja omakustanteisuuteen. Workshopit on suunnattu jäsenistöllemme. Tieteellinen ohjelma suunnitellaan etukäteen, muilta osin luotamme siihen, että asiat järjestyvät paikan päällä.

Yhdistyksen Toscana workshop -vastaavana toimiva Sanna Koskinen, lähestyy yhdistyksen jäseniä alkuvuodesta omakustanteisen workshopin käytännön järjestelyihin ja ohjelmaan liittyen.

Korona pandemian vuoksi on tämä workshop on jouduttu perumaan kahtena peräkkäisena vuotena, mutta voimme hyvillä mielin todeta, että Toscanan workshop järjestetään 14:ttä kertaa Italian Toscanassa, Coianon kylässä, Agriturismo La Poggiarellassa! Ajankohtana on 20. – 28.8.2022. Workshopin kokoavana otsikkona ”Neuropsykoterapeuttisen kuntoutuksen moninaisuus ja uudet haasteet” ja teemoina kehityksellisten neuropsykiatristen häiriöiden kuntoutus, eläinavusteinen kuntoutus neuropsykoterapeuttisessa viitekehyksessä sekä Covid-19 haasteena mielenterveydelle ja kognitiolle.

Workshop_2022_OHJELMA_versio_26.6.2022

Toscana workshop järjestettiin 15:ttä kertaa helteisessä Italian Toscanassa 19.-26.8.2023 otsikolla Neuropsykoterapian evoluutio: ilmiöiden ja yksilöllisten prosessien näkökulma. Ohessa vuoden 2023 workshopin ohjelma.

Toscana2023

Aistit herkkinä, mieli ja keho tasapainossa

”Kuvittele mielessäsi kuulas syyskuinen aamu Toscanan maaseudulla. On hiljaista. Aurinko on juuri noussut ja maisema peittyy vielä usvaan. Näe silmänkantamattomiin jatkuvat kukkulat, viininviljelykset ja oliivipuut. Kuule ilmaan nousevan kanalintuparven siipien kahahdukset ja viinikorjuuseen suuntaavien traktorien käynnistyminen. Haista metsän kirpeät syksyiset tuoksut. Maista ohi kulkiessasi viinirypälettä – äläkä todellakaan maista oliivia suoraan puusta! Tunne ihollasi kirpeä ilmavirta ja jalkojesi alla ikivanha tie, Via Frangicena, jota pitkin pyhiinvaeltajat ovat kulkeneet kohti Roomaa. Palaa hiljalleen kohti majapaikkaa, La Poggiarellaa, osta pihaan ajaneesta leipomon autosta tuore leipä. Ui vielä pieni kierros aamunviileässä uima-altaassa ja kipua sitten portaat ylös. Tunnet kahvin tuoksun – joku on jo aloittanut yhteisen aamupalan valmistelun. Neljä kollegaa palaa juoksulenkiltä ja käy uimassa. Hetken kuluttua olemme kaikki kahdeksan suomalaista neuropsykoterapeuttia pöydän ääressä. Nautimme yhteisen aamiaisen ja suuntaamme mielemme alkavaan työpäivään. Teemat vaihtelevat kortisolista elämänlaatuun…”       (Sanna Koskinen, Hepsy-lehti syksyllä 2009)