Workshopit Toscanassa

Neuropsykoterapian workshop jäsenistölle järjestettiin 24.-31.8.2019 jo 12:tta kertaa Italian Toscanassa, Coianon kylässä, Agriturismo La Poggiarellassa.

Johanna Kareen valokuvanäyttely ”Ghost of the Game – Pelin henki” oli mukana Toscanan neuropsykoterapiaworkhopissa 2019. Workshopissa käsiteltiin liikunnan riemuja ja riskejä. Johanna Kareen valokuvanäyttely kertoo kuvin ja tarinoin, kuinka tunnettujen jääkiekkoilijoiden elämä on muuttunut taklauksesta syntyneen aivovamman seurauksena. Valokuvanäyttely on myös Helsingin keskustakirjasto Oodissa yhdistyksen 10-vuotisjuhlaseminaarin aikana 15.11.2019.

 

Vuosittaiset Toscanassa järjestettävät workshopit jäsenistöllemme ovat osa Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry:n ”sielua”. Ensimmäinen workshop järjestettiin vuonna 2007, jolloin tavoitteena oli hahmotella tulevaa kirjaamme. Tämän jälkeen olemme kokoontuneet Coianon kylään joka syksy, ensin suunnittelemaan ja kirjoittamaan kirjaamme, sittemmin erilaisten neuropsykoterapiaan liittyvien kliinisten ja teoreettisten teemojen äärelle. Syksyn 2018 teemana oli Kliinisiä taitoja ja tutkittua tietoa neuropsykoterapeuttiseen kuntoutukseen.

Toscanan workshopit toteutuvat aina syyskuussa ja perustuvat omatoimisuuteen ja omakustanteisuuteen. Workshopit on suunnattu jäsenistöllemme. Tieteellinen ohjelma suunnitellaan etukäteen, muilta osin luotamme siihen, että asiat järjestyvät paikan päällä, kuten on aina tapahtunutkin.

Yhdistyksen Toscana workshop -vastaavana toimiva Sanna Koskinen, lähestyy yhdistyksen jäseniä alkuvuodesta omakustanteisen workshopin käytännön järjestelyihin ja ohjelmaan liittyen.

 

Aistit herkkinä, mieli ja keho tasapainossa

”Kuvittele mielessäsi kuulas syyskuinen aamu Toscanan maaseudulla. On hiljaista. Aurinko on juuri noussut ja maisema peittyy vielä usvaan. Näe silmänkantamattomiin jatkuvat kukkulat, viininviljelykset ja oliivipuut. Kuule ilmaan nousevan kanalintuparven siipien kahahdukset ja viinikorjuuseen suuntaavien traktorien käynnistyminen. Haista metsän kirpeät syksyiset tuoksut. Maista ohi kulkiessasi viinirypälettä – äläkä todellakaan maista oliivia suoraan puusta! Tunne ihollasi kirpeä ilmavirta ja jalkojesi alla ikivanha tie, Via Frangicena, jota pitkin pyhiinvaeltajat ovat kulkeneet kohti Roomaa. Palaa hiljalleen kohti majapaikkaa, La Poggiarellaa, osta pihaan ajaneesta leipomon autosta tuore leipä. Ui vielä pieni kierros aamunviileässä uima-altaassa ja kipua sitten portaat ylös. Tunnet kahvin tuoksun – joku on jo aloittanut yhteisen aamupalan valmistelun. Neljä kollegaa palaa juoksulenkiltä ja käy uimassa. Hetken kuluttua olemme kaikki kahdeksan suomalaista neuropsykoterapeuttia pöydän ääressä. Nautimme yhteisen aamiaisen ja suuntaamme mielemme alkavaan työpäivään. Teemat vaihtelevat kortisolista elämänlaatuun…”       (Sanna Koskinen, Hepsy-lehti syksyllä 2009)