Yhdistys

Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry perustettiin Toscanassa syyskuussa 2009. Yhdistyksen perustamista edelsi neuropsykologian erikoispsykologi, psykoterapeutti Ritva Laaksosen pioneerityö ja visio neuropsykoterapeuttisesta kuntoutusotteesta yhtenä neuropsykologisen kuntoutuksen subspesialiteettina. Vuonna 2005 käynnistyi ensimmäinen neuropsykoterapian täydennyskoulutusohjelma neuropsykologian erikoispsykologeille ja syksyllä 2007 järjestettiin Toscanassa ensimmäinen neuropsykoterapian workshop koulutusohjelmaan osallistuville. Workshopin tavoitteena oli hahmotella yhteisesti kirjoitettavaa kirjaa, joka sittemmin ilmestyi vuonna 2013. Yhdistyksen perustamisen aika tuli kolmannen Toscanan workshopin yhteydessä, jolloin pidettiin perustava kokous ja laadittiin viralliset asiakirjat. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Jukka Loukkola 2009 – 2010. Tämän jälkeen puheenjohtajana on toiminut Sanna Koskinen 2011-2018. Vuonna 2018 puheenjohtajaksi valittiin Jaana Sarajuuri.

Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry rekisteröitiin 1.9.2010. Rekisterinumero on 203.907. Yhdistys merkittiin ennakkoperintärekisteriin 9.5.2011. Y-tunnus on 2407976-1.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenyyden edellytyksinä on neuropsykoterapeuttinen toimenkuva tai siihen liittyvä tieteellinen työskentely. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Jäsenmaksu vuonna 2018 on 100 euroa.

Jäseneksi hakeutuminen tapahtuu vapaamuotoisella anomuksella, joka osoitetaan taloudenhoitaja Paula Häkkiselle: paula.hakkinen(at)hotmail.com.

Hallituksen jäsenet 25.5.2018 – 5.5.2019

Jaana Sarajuuri, puheenjohtaja

Sanna Koskinen

Paula Häkkinen