Yhdistys

Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry perustettiin Toscanassa syyskuussa 2009. Yhdistyksen perustamista edelsi neuropsykologian erikoispsykologi, psykoterapeutti Ritva Laaksosen pioneerityö ja visio neuropsykoterapeuttisesta kuntoutusotteesta yhtenä neuropsykologisen kuntoutuksen subspesialiteettina. Vuonna 2005 käynnistyi ensimmäinen neuropsykoterapian täydennyskoulutusohjelma neuropsykologian erikoispsykologeille ja syksyllä 2007 järjestettiin Toscanassa ensimmäinen neuropsykoterapian workshop koulutusohjelmaan osallistuville. Workshopin tavoitteena oli hahmotella yhteisesti kirjoitettavaa kirjaa, joka sittemmin ilmestyi vuonna 2013. Yhdistyksen perustamisen aika tuli kolmannen Toscanan workshopin yhteydessä, jolloin pidettiin perustava kokous ja laadittiin viralliset asiakirjat. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Jukka Loukkola 2009 – 2010. Tämän jälkeen puheenjohtajana on toiminut Sanna Koskinen 2011-2018. Vuonna 2018 puheenjohtajaksi valittiin Jaana Sarajuuri.

Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry rekisteröitiin 1.9.2010. Rekisterinumero on 203.907. Yhdistys merkittiin ennakkoperintärekisteriin 9.5.2011. Y-tunnus on 2407976-1.

 

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenyyden edellytyksinä on neuropsykoterapeuttinen toimenkuva tai siihen liittyvä tieteellinen työskentely. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

Jäseneksi hakeutuminen tapahtuu vapaamuotoisella anomuksella, joka osoitetaan yhdistyksen sihteerille:

sihteeri(at)neuropsykoterapia.fi

 

Hallituksen jäsenet  

Jaana Sarajuuri, puheenjohtaja

Sanna Koskinen

Paula Häkkinen

Hanna Kiiski-Mäki

Katariina Manninen

Annamari Tuulio-Henriksson

Elina Hankomäki

 

Varajäsenet

Anni Pitkäniemi

Marjaana Raukola-Lindblom

Riitta Vartiainen